Pokrajinska vlada uputila pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas ispraćaju kontigenta humanitarne pomoći za stanovništvo na Kosovu i Metohiji, a koju je Pokrajinska vlada donirala Eparhiji raško-prizrenskoj.

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu, put Kosova i Metohije, krenula je donacija u vidu prehrambenih namirnica, namenjena nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, zatim sredstava za higijenu, đačkih torbi i školskog pribora socijalno ugroženim porodicama, ukupne vrednosti 5.700.000,00 dinara.

„Veliko mi je zadovoljstvo što danas našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji šaljemo poruku da je neupitan njihov nacionalni, verski i kulturni identitet i da je za nas u Pokrajinskoj vladi, kao i za sve građane Vojvodine, ovo jedan važan most kojim izgrađujemo ne samo poverenje, prijateljstvo i podršku, nego pre svega, veru u neprolaznost našeg jedinstva“, izjavio je profesor Milošević.

„Ovaj kamion sa 22 tone pomoći namenjen je svima koji su na Kosovu i Metohiji ujedinjeni, nažalost, oko siromaštva i svakodnevnih problema. Stoga dugujemo posebnu zahvalnost vladiki Teodosiju koji, sa svojim sveštenstvom, ne prepoznaje samo verske probleme, već pomaže svim ljudima koji su u nevolji“, naglasio je resorni sekretar.

U narodnim kuhinjama na području Eparhije raško-prizrenske, svakodnevno se hrani oko dve hiljade korisnika, a u njima se priprema i užina za đake u četiri osnovne škole.