Додељена Награда најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

Свечано уручење Награда најбољим студентима Универзитета у Новом Саду у школској 2020/2021. години одржано је данас у амфитеатру Ректората.

Сенат Универзитета у Новом Саду донео је одлуку о додели награда најбољим студентима за успехе остварене у претходној школској години, и то: награде Најбољи студент Универзитета, награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима и Признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима, у школској 2020/2021. години.

Финансијски покровитељ награде Најбољи студент Универзитета је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, док је Универзитет у Новом Саду покровитељ награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима.

Тим поводом награђене студенте поздравила је Нела Милишић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност која је казала да је у животу сигурно само једно улагање, а то је улагање у знање и образовање.

„Драги студенти, ви нисте најбољи само по оценама, већ сте се својом енергијом, квалитетом и марљивошћу издвојили и таквом својом слободом креирали будућност. Верујем у таленат и посвећен рад, а ваша успешност се огледа у одлуци да ништа не препуштате случају, већ да сами стварате своје шансе и ја вам на томе честитам“, нагласила је помоћник Милишић.

Лауреат награде Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2020/2021. години је Тривко Кукољ, који је са укупном просечном оценом 10 завршио основне академске студије Физика – Истраживачки модул, на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду.

Добитници награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима су: Никола Голеш са Природно-математичког факултета (Студент генерације у области природно-математичких наука), Сандра Шлегл са Факултета техничких наука (Студент генерације у области техничко-технолошких наука), Река Корхец са Економског факултета у Суботици (Студент генерације у области друштвених наука), Милица Столица са Филозофског факултета (Студент генерације у области хуманистичких наука), Ивана Говорчин са Академије уметности (Студент генерације у области уметности) и Исидора Семниц са Медицинског факултета (Студент генерације у области медицинских наука). Награде су уручили ректор Универзитета у Новом Саду је проф. др Дејан Мадић и проф. др Ђорђе Херцег, проректор за наставу и студентске активности.

Сенат Универзитета је, осим награда, доделио и Признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима, чији су добитници студенти Академије уметности Андреј Балаж и Ива Димитријевић. Признања је уручила Нела Милишић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност.