Додељене награде и стипендије Фондације „Доцент др Милена Далмација“

Фондација „Доцент др Милена Далмација“ је и ове године, девети пут за редом наградила најбоље докторске дисертације из области заштите животне средине, а на конкурс су пристигли радови доктораната из свих делова Србије.

Награђене докторанте поздравио је проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност који је тим поводом изразио велико поштовање и дивљење породици Далмација, али и свим људима са Природно-математичког факултета који воде рачуна о успешном деветогодишњем раду Фондације.

„Некада је мотив емоција, у овом случају туге, али на крају будемо озарени радошћу зато што се промовишу они најбољи међу нама и што доприносимо решењу неких цивилизацијских проблема, као што је екологија. Радом Фондације промовише се стваралаштво и изузетност – вредности које су биле својствене и доценту Милени Далмацији“, нагласио је секретар Милошевић и додао да се следеће године, када се обележава десет година од оснивања, Секретаријат у знатној мери помоћи и подржати рад Фондације.

„Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је расписао конкурс који подржава научну изузетност, којим смо предвидели 5 милиона динара. Он ће сведочити о најбољима међу нама, промовишући троје нацитиранијих научника Универзитета у Новом Саду у 21 научној подобласти, истичући тако важност појединца, а не само факултета и института“, закључио је секретар Милошевић.

Награду “Доцент др Милена Далмација” за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос из области заштите животне средине добила је др Јована Јовановић Марић са Биолошког факултета, Универзитета у Београду.

Посебно признање “Доцент др Милена Далмација” за докторску дисертацију која је дала велики научни допринос из области заштите животне средине добили су др Миња Богуновић са Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду и др Ивана Пајчин са Технолошког факултета, Универзитета у Новом Саду.

Циљ Фондације, која је настала у част трагично страдале Милене Далмације, најмлађег докторанта у историји Природно – математичког факултета, је популаризација високог образовања, науке, спорта и хуманости међу младима.