Најбољи студенти Универзитета у Новом Саду награђени зимовањем на Копаонику

Најбољи студенти Универзитета у Новом Саду, четврту годину за редом, добили су прилику да отпутују на Копаоник и уз најбоље инструкторе скијања, науче и усаврше тај спорт. Ту награду обезбедио им је, као и претходних година, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Једини услов за пријаву на Конкурс био је искључиво успех на факултету. Недељу дана студенти ће уживати у снегу, сунцу и свим чарима које зима доноси са собом.

У плану је да у марту Копаоник посети још 250 студената. Поред новосадских студената, у скијању ће се опробати и десет најбољих са факултета у Бањалуци и Приштини.

„Млади људи који имају просек осам и по или девет, заслужују подршку и они су овде данас најсветлији пример како се учење, рад и труд увек исплате, без обзира на то што је данас магловит дан“, рекао је покрајински сектретар проф. др Зоран Милошевић.

У спровођењу образовно – рекреативних активности велику подршку студентима пружили су професори који су им помогли да превазиђу страх од скијања и да на најлакши начин усаврше технику.

„У обуци скијања учествују професори са Факултета спорта и физичког васпитања, а ми професори се трудимо да кроз методски поступак студенте на што једноставнији начин оспособимо да уживају у једној оваквој активности“, казао је професор на Факултету за спорт и физичко васпитање проф. др Борислав Обрадовић.

Студенти ће и у наредним данима, све до недеље, имати прилику да усавршавају скијање и уживају у додатним активностима.