Одржана међународна научна конференција Словакистика – актуелно стање и перспективе

Mеђународна научна конференција Словакистика – актуелно стање и перспективе одржана је 2. децембра 2021. онлајн, путем Зум платформе. Организатор конференције је Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду, Одсек за Словакистику.

Тим поводом учесницима конференције се обратила помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Анастазија Стојшић Милосављевић похваливши организацију скупа, упркос ери пандемије.

„Наш Секретаријат подржава високошколску научну делатност националних мањина, расписујући сваке године конкурс за пројекте научних радника који проучавају језике и културу националних мањина – националних заједница, али и друге области, које имају у себи етничке компоненте. Овакви догађаји промовишу покрајину Војводину, која је истакнута мултикултурална и мултинационална средина у Србији и Европи“, нагласила је помоћник Стојшић Милосављевић и додала да научници Универзитета у Новом Саду и припадници стручних установа са територије Војводине дају немерљив допринос интеграцији земље у европске и светске научне токове.