Промоција књига из едиције ,,Професионалне вештине“ одржана у Новом Саду

Промоција књига из едиције ,,Професионалне вештине“, ауторке Драгане Малешевић, одржана је у уторак 2. новембра 2021, у Дигиталном омладинском центру. Уз присуство многобројне публике, ауторка је говорила о вештинама, које уз помоћ књига можемо да савладамо, а које су нам неопходне у свакодневним ситуацијама.

Реч је о десет књига из едиције ,,Професионалне вештине“, од којих је прва књига настала као уџбеник за студенте, док су других девет накнадно написане са циљем развијања посебних вештина у управљању својим потенцијалима, емоцијама, спречавањем стреса и конфликата.

„Ове књиге говоре о функционалним вештинама, а оно што је карактеристика вештина је да се оне развијају вежбањем. То је нешто чиме изграђујемо сами себе“, рекла је ауторка књига Драгана Малешевић.

Књиге су написане као водичи који помажу људима у развијању вештина и решавању свакодневних ситуација. Посебан значај је у томе што се фокус ставља на појединца.

Промоцији књига присуствовао је и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

„Човек у једном интелектуализованом и дигитализованом друштву представља највећи ресурс, зато морамо разумети и да је опхођење, комуникација и интеракција међу људима једна посебна вештина“, нагласио је секретар Милошевић.

Цела едиција објављена је у штампаном и електронском издању, а већ четири су преведене на енглески језик.