Секретар Милошевић приредио пријем за најбољег младог истраживача

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за доц. др Бојану Динић, са Одсека за психологију Филозофског факултета у Новом Саду, као првог истраживача са простора Балкана који је добио престижну међународну награду за најбољег младог истраживача.

Награду додељује Интернационално друштво за изучавање индивидуалних разлика, а доценткињи Динић уручена је на конференцији ISSID 2019. у Фиренци.

Поздрављајући добитницу престижне награде доц. др Бојану Динић, секретар Милошевић је нагласио да успех младих никада не изненађује.

„У стваралаштву се не делимо на младе и старе. Друштво се, заправо, мери по хармонизованости генерација, па уколико смо повезали генерације, имамо више шансе за успех“, нагласио је секретар Милошевић и додао: „Катедра за психологију има шта да научи своје студенте, а овај успех представља плод синергије свих претходника, али и велике посвећености и талента колегинице Динић“.
Говорећи о плановима за следећу годину, он је рекао да ће јавност имати прилику да се упозна са најцитиранијим истраживачима из свих научних области.

„Такође, позваћемо наше младе колеге које раде широм света да дођу у Нови Сад, јер можемо ићи напред само ако спајамо генерације, као и различите погледе на друштво“, казао је Милошевић.
Доц. др Бојана Динић у својим истраживањима испитује „мрачне стране“ личности и понашања, као што су агресивност, психопатија и нарцизам, а члан је и тима прве близаначке студије у Србији.
„Мени је драго што је наша земља препозната, а не само ја као Бојана Динић. Такође, Филозофски факултет и Универзитет у Новом Саду показали су да могу озбиљно парирати угледним универзитетима у целом свету“, рекла је добитница награде и додала да јој награда представља покретач за наредне активности и остваривање сарадње са колегама из других института.

Награда се додељује од 1995. и то једном у две године, а на основу целокупног квалитета рада истраживача. Према речима проф. др Снежане Смедеревац са Одсека за психологију Филозофског факултета и менторке доценткиње Динић, до сада су награду добијали кандидати из земаља које могу да прате научне трендове који подразумевају висок технолошки напредак и квалитетне податке.

„Бојанина област истраживања је таква да је она успешно комбиновала експерименталне процедуре са психометријским аспектима психолошког истраживања и пружила нови поглед на веома важне теме, које су релевантне за савремено друштво“, нагласила је професорка Смедеревац.

dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (4)
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (5)
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (6)
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (7)
previous arrow
next arrow
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (4)
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (5)
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (6)
dr Zoran Milošević primio doc. dr Bojanu Dinić (7)
previous arrow
next arrow