Секретар Милошевић студентима Педагошког факултета у Сомбору: Долази време хуманистичких вредности

Уз примену мера заштите од ширења корона вируса, званично је почела нова академска година за студенте прве године студија у нашој земљи. Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић је поводом почетка нове академске 2021/2022. године, поздравио студенте Педагошког факултета у Сомбору, Универзитета у Новом Саду.

Државном химном „Боже правде“ на Педагошком факултету у Сомбору почело је уводно предавање у амфитеатру за 60 студената прве године студија, а уводну реч и поздравни говор одржао је проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност.

„Доћи на Педагошки факултет није само суочавање са импозантном историјом, него пре свега са извесном будућношћу. Учитељи, као и родитељи, јесу богатство, које ће нам и у овом, али и у следећем веку бити и те како потребно. Верујем да у условима пандемије, али и трансформације друштва које се све више окреће прагматичним идејама, долази време оних хуманистичких вредности које се заправо и темеље на изградњи једне сигурне будућност“, изјавио је покрајински секретар Милошевић.

Михајло Сретеновић, студент из Сремске Митровице наводи: „Жива реч је најважнија, у реду је онлајн предавање, али без живе речи недостаје тај међуљудски однос и социјализација, који су нама, као студентима итекако потребни.“

На свим годинама студија у Сомбору налази се око 500 студената.

Проф. др Саша Марковић, декан Педагошког факултета у Сомбору, рекао је да се нада новим младим људима и истакао да је шездесетак студената уписало прву годину, али да очекује да ће се тај број повећати.

Педагошки факултет у Сомбору образује учитеље, васпитаче и библиотекаре, а баштини традицију учитељске школе „Норме“ из 1778. године чији је оснивач био Аврам Мразовић и представља најстарију институцију за образовање учитеља у Срба.