Секретар Милошевић уручио Високој школи “Сирмијум” акредитацију за нови смер

Дозволу за рад новог студијског програма основних студија – струковна медицинска сестра добила је Висока школа струковних студија „Сирмијум“ у Сремској Митровици.

Приликом данашње посете дозволу за рад уручио им је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је том приликом изразио задовољство отварањем новог студијског програма, истичући подршку коју је Секретаријат пружио како у процесу добијања дозволе, тако и у реконструкцији дела школе који је тренутно у току.

Секретар Милошевић истакао је, такође, важност ове високообразовне установе како за Сремску Митровицу, тако и за читаву заједницу, јер представља улагање у укупан здравствени систем Републике Србије.

Акредитација за рад за нови студијски програм Високе школе струковних студија за образовање васпитача и пословних информатичара „Сирмијум“ у Сремској Митровици омогући ће школовање по новом студијском програму – струковна медицинска сестра.

Према речима директорке Школе др Гордане Мијаиловић ова дозвола за рад велики је корак на путу развоја образовања у региону, али и резултат уложеног труда, времена, као и подршке Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Од оснивања Учитељске школе 1962. године, Висока школа струковних студија за образовање васпитача прерасла је у Педагошку академију и тако ушла у сферу високог образовања.

Даљим реформама конституисана је у вишу, а однедавно у Високу школу струковних студија.

Академска година почиње првог октобра, а нови профил предвиђа упис 28 будућих струковних медицинских сестара.