Секретар Милошевић уручио решења за финансирање краткорочних пројеката

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас решења представницима високообразованих институција, који су добили средства на основу Јавног конкурса за финансирање краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини у 2021. години.

Честитајући руководиоцима, чији су пројекти добили позитивно мишљење стручних комисија из осам научних области, секретар Милошевић је рекао да је ове године пристигла 191 пријава пројеката, а да је одобрено 36 пројеката.

„Ми смо одобрили 19 процената од пристиглих пријава, и то говори о великом раду наших истраживача, али и великој конкуренцији која је представљала основ критеријума транспарентности. Дакле, само они истраживачи који су својом темом и укупним радом заслужили да носе пројекат и дају примењив допринос научној делатности, добили су највише оцене“, рекао је секретар Милошевић и додао да ће се следеће године повећати износ средстава за краткорочне пројекте и уједно позвао истраживаче да се припреме за расписивање дугорочних пројеката.

Секретар Милошевић се захвалио председницима и члановима стручних комисија који су својим објективним и принципијелним приступом утицали на то да најбољи поројекти буду финансирани.

За реализацију 36 пројеката из осам научних области (медицинске, природно-математичке, биотехничке, техничке, технолошке, друштвено-хуманистичке, правно-економске и спортске науке), предвиђено је 25 милиона динара.

Институције које су носиоци пројеката чине 9 државних и 4 приватна факултета, као и један институт.