Секретар Милошевић честитао студентима Међународни дан студената

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је студентима Универзитета у Новом Саду, као и студентима свих високошколских установа у АП Војводини честитку поводом обележавања Међународног дана студената.

„Драги студенти,

Желим вам срећан Међународни дан студената. У периоду изазова са којима се суочавамо треба сви заједно да будемо солидарни и одговорни, да се усредсредимо на стицање нових знања и ове дане искористимо за лични напредак, кроз едукацију, информисаност и неговање талената. Немојте одустајати од својих циљева и идеала, постављајте циљеве тако да се други угледају на вас и знајте да су енергија и креативност које имате довољни да сваки дан учините својим даном. Ваша младост, енергија и жеља за образовањем су покретачи нових идеја и градитељи перспективније будућности. Заједно ћемо учинити да наша образовна и научна јавност буду вредноване на начин како то и заслужују и да се веома брзо укључимо и станемо у ред најбољих и најпрестижнијих.“

Међународни дан студената у свету се обележава у знак сећања на 17. новембар 1939. године, догађај у коме су нацисти погубили 20 чехословачких студената који су протестовали против окупације те земље. Више од 1.200 студената тада је одведено у концентрационе логоре, а домови и универзитет претворени су у касарне. Данас овај дан обележавају студентске организације у целом свету.