Висока пословна школа обележила 60 година постојања

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас прослави јубилеја – 60 година постојања Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду. Тим поводом секретар Милошевић је изјавио да је реч о великој школи у сваком погледу и да је она од свог оснивања до данас стално напредовала и расла.

„Без обзира на то да ли је реч о структурном повезивању две школе да би настала једна или је реч о осавремењивању студијских програма или о новим квадратима школе, увек је то био напредак“, казао је секретар Милошевић и додао да данас можемо сведочити да је више од 300 студената уписало прву годину у Високој пословној школи.

„Верујем да су руководство Школе и Покрајинска влада заједничким снагама помогли вредним наставницима који су, савременим студијским програмима, посебним односом према привреди и интернационализацијом онога што раде, показали да су пре свега помогли себи. Ми смо ту били партнери и драго ми је што смо на том путу успели“, закључио је секретар Милошевић.

Поводом прославе јубилеја у Високој пословној школи отворен је Центар за изузетност „Проф. Душан Шиђански“ при Универзитету у Женеви.

„Ту сарадњу смо започели пре две године, када је мало ко веровао да ћемо у томе и успети, јер смо пролазили кроз многобројне проблеме. Наш циљ је да студентима пружимо виши ниво образовања, пре свега у погледу квалитета, али и усавршавањем наших професора, јер смо схватили да једино целоживотним учењем можемо постићи успех“, рекла је др Јелена Дамњановић, директор Високе пословне школе.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду државна је школа која има традицију у образовању кадрова економске и информатичке струке. Школа је правни следбеник Више пословне школе (1996), која је настала спајањем Више економско-комерцијалне школе (1959) и Више школе за организацију и информатику (1967).

Дипломирани студенти Школе, којих је до сада више од 35.000, нашли су запослење у банкама, ревизорским кућама, туристичким компанијама, осигуравајућим друштвима, инвестиционим фондовима и владиним организацијама. У протеклој деценији Школа је добила велики број награда и признања за квалитет, организацију наставе и рад професора.

Успостављена је међународна сарадња са многим високошколским установама у Европи, а студентима је омогућено усавршавање у тим институцијама.

05112019_visoka_skola_2
05112019_visoka_skola_3
previous arrow
next arrow
05112019_visoka_skola_2
05112019_visoka_skola_3
previous arrow
next arrow