Отворен 14. Међународни скуп студената технологије

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике 14. Међународног скупа студената технологије (MSST XIV), који се одржава на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду. Истичући важност скупа који организују студенти једног од најеминентнијих факултета Универзитета у Новом Саду, Милошевић је рекао да је важно да млади посматрају своје образовање као један пут који не подразумева сујету, него сарадњу са земљама у региону.

„Уколико још током студија исказујете љубав према научноистраживачкој делатности, сигуран сам да целокупна академска заједница има блиставу будућност, пре свега у људима који су посвећени сарадњи и који желе да стварају по принципима науке“, казао је секретар Милошевић.

Скуп траје до 2. новембра и окупља академце из региона, а организатор је Студентска унија Технолошког факултета.

Основни циљ скупа, који обухвата предавања и радионице из области технолошких истраживања, јесте упознавање и повезивање великог броја студената у циљу унапређења сарадње и побољшања технолошких поступака у индустрији. Циљну групу чине сви студенти индустријских смерова, а резултат пројекта биће стратешко јачање партнерства између факултета и студентских организација.

29102019_tehnoloski_2
29102019_tehnoloski_3
previous arrow
next arrow
29102019_tehnoloski_2
29102019_tehnoloski_3
previous arrow
next arrow