Отворен 21. Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога

21. Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога у организацији Научног института за ветеринарство „Нови Сад“, отворен је данас у Хотел „Парк“ у Новом Саду. Отварајући овај значајни међународни скуп проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност нагласио је да овакви сусрети, између осталог, представљају интерактивни спој науке и привреде, посебно научну способност да управљамо здравствено-безбедносним аспектима савремене епизоотиологије и зооноза.

„Реч је о мултидисциплинарној манифестацији која спаја све нас, од обичних људи до вас, истакнутих научника у области ветеринарских наука, јер колико год је то научна и стручна проблематика, она резултатима овог симпозијума исходује у здрављу животиња, а тиме посредно утиче и на квалитет живота људи“, рекао је Милошевић и додао да је изузетност научног рада запослених запажена, не само у квалитету и квантитету, већ и у континуитету научне продукције.

Програм тродневног скупа заснован је на резултатима више од 80 научних, стручних и примењених истраживања о праћењу појаве, ширењу и контроли заразних болести животиња и људи. У светлу најновијих научних и стручних сазнања о актуелним заразним болестима, које изазивају вируси, бактерије и паразити, биће представљени резултати истраживања, као и стратегије контрола и предлози за унапређење програма надзора и ефикасније ерадикације појединих инфективних обољења на подручју Републике Србије, али и искуства земаља у окружењу: Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске, Црне Горе, Бугарске и Словеније.

08042019_veterina_2
08042019_veterina_3
08042019_veterina_4
previous arrow
next arrow
08042019_veterina_2
08042019_veterina_3
08042019_veterina_4
previous arrow
next arrow