Покрајински секретар Милошевић поздравио студенте прве године Правног факултета

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, обратио се данас студентима прве године Правног факултета Универзитета у Новом Саду на свечаном пријему нове генерације студената основних академских студија.

Тим поводом секретар Милошевић изразио је задовољство што је у прилици да поздрави овогодишње бруцоше новосадског Правног факултета и пожелео им да у искушењу покажу врлину, наглашавајући да њихово будуће занимање није само занимање, него – позив.

„Са таквом свешћу ви ћете бити заиста онај стуб друштва на којем се гради демократски поредак“, казао је проф. др Милошевић и додао да су одабрали тешке студије, јер треба, осим онога што је уже стручно имати и сазнање о целини, какво треба да поседују интелекталци и они који разумеју друштвене процесе.

Секретар Милошевић нагласио је студентима колико је важно разумети зашто је увек цивилизација тежила истини и правди, доброти, љубави и лепоти.

„Шта је право, ако не исходује друштвеној правди? Зато своје занимање с правом сматрајте помало божанским, јер ви бринете о здравом друштву. Нема здравог друштва ако није демократско и ако није на темељу права“, нагласио је професор Милошевић и поручио да храбро крену у искушење, јер су потребни држави Србији, да уређују наше демократско и на праву утемељено друштво.

Свечаности су присуствовали: градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, декан Правног факултета проф. др Бранислав Ристивојевић, председник Прекршајног суда, представници тужилаштва и Полицијске управе, судије, као и професори Правног факултета.

Правни факултет традиционално организује свечани пријем студената прве године студија, а у школску 2019/2020. годину уписала су се 483 студента Општег смера и Смера унутрашњих послова.

Prof. dr Milošević pozdravio novu generaciju studenata Pravnog fakulteta UNS (2)
Prof. dr Milošević pozdravio novu generaciju studenata Pravnog fakulteta UNS (3)
Prof. dr Milošević pozdravio novu generaciju studenata Pravnog fakulteta UNS (6)
Prof. dr Milošević pozdravio novu generaciju studenata Pravnog fakulteta UNS (9)
previous arrow
next arrow