Покрајински секретар Милошевић посетио студенте са инвалидитетом у Бањи Кањижа

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је студенте са инвалидитетом који су на опоравку у Бањи Кањижа. Захваљујући пројекту „Рехабилитација и лечење студената са инвалидитетом“ Новосадског удружења студената са инвалидитетом, за који је средства издвојио Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, шеснаест студената Универзитета у Новом Саду са делимично или потпуно отежаним ходом и ослабљеном моториком, борави десет дана на рехабилитацији у Бањи Кањижa.

,,На крају готово десетодневног боравка студената разлога за задовољство је много. Најпре, издвајам избор дестинације – на месту смо где се сусрећу, пре свега, врло стручни људи и они који имају пуно љубави према свом послу са младим људима у процесу развоја и грађења свог животног пута. Наравно, посебно задовољство представљало је осмишљавање садржаја који су током ових десет дана пратили наше студенте, јер ово је процес рехабилитације, рекреације и едукације и показује како физичко вежбање заправо побољшава квалитет живота, а ту је био и богат културно-уметнички програм који је у овим данима доносио неку посебну радост времену проведеном у бањи. Посебно задовољство је у чињеници да се на један леп начин спојило оно што је струка, оно што је љубав са оним што је надлежност Покрајине, Универзитета, студената и медија. Ово је један добар капитал за оно што ћемо урадити и идуће године и сигуран сам да ћемо тада бити још бољи“, изјавио је проф. др Зоран Милошевић.

Студенти са инвалидитетом уз присуство личних пратилаца и два едукатора, бораве у Бањи Кањижи у периоду од 15. до 25. јула 2019. године, где им је, поред услуга рехабилитационе терапије неопходне за умањење последица одређеног облика инвалидитета, омогућено да учествују у дискусијама и радионицама едукативног карактера.

Ове године, боравак студената обогаћен је и садржајним културно-уметничким програмом: присуствовали су концерту рок групе ,,Буби Ка“, научили су основне технике вајања у Грнчарској радионици ,,Барка“, дружили су се с песником Ненадом Грујичићем, уживали у извођењу оперске уметнице Ане Алексић Шајрер и драмском наступу глумаца из ,,Државног посла“, Димитрија Бањца и Николе Шкорића.

У посети студентима, поред покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зорана Милошевића, били су мр Катарина Ковачевић, подсекретарка, проф. др Дејан Јакшић, ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Сања Подунавац Кузмановић, проректорка за наставу Универзитета у Новом Саду и ментор за студенте са инвалидитетом Стефан Савић.

23.07.2019.Milošević,Kanjiža2
23.07.2019.Milošević,Kanjiža3
23.07.2019.Milošević,Kanjiža4
previous arrow
next arrow
23.07.2019.Milošević,Kanjiža2
23.07.2019.Milošević,Kanjiža3
23.07.2019.Milošević,Kanjiža4
previous arrow
next arrow