Секретар Милошевић испратио најбоље студенте Универзитета у Новом Саду на Копаоник

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић испратио је данас, на паркингу испред Економског факултета, 125 најбоље рангираних студената са факултета Универзитета у Новом Саду, на скијање у Ски центру Копаоник. Студенти ће на Копаонику боравити од 17. до 24. марта 2019. у оквиру пројекта: „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“.

Према речима секретара Милошевића смисао овог програма није само едукација и рекреација, већ и да се награде студенти који су остварили изузетне резултате.
„То је, ја бих рекао, прави начин да се вреднује оно што је успех, оно што је љубав према образовању и оно што је један однос према будућности овде у Србији у Војводини, јер само знањем можемо градити боље друштво“, рекао је он.

Реализатор овог пројекта чији је циљ подизање свести о значају спорта у обликовању младих људи је Универзитетски спортски савез Новог Сада, а средства су обезбеђена захваљујући Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Прилику да посете једну од најлепших планина Србије имаће још стотинак студената у децембру, који ће такође бити изабрани и рангирани по успеху на наредном конкурсу за најбоље студенте универзитета.

Срећан пут студентима су пожелели и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Јакшић и проректорка за наставу проф. др Сања Подунавац Кузмановић.