Секретар Милошевић отворио лабораторију за вештачку интелигенцију и роботику

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић отворио је данас Лабораторију за вештачку интелигенцију и роботику у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду. Тим поводом секретар Милошевић је изјавио да је наша обавеза да пратимо све оно што чини обележје четврте индустријске револуције, а то су дигитализација у економији, али и модерни студијски програми који су ослоњени на интернационализацију и снажну повезаност са привредом.

„Уколико је привреда дигитализована, логично је да ће и образовни процес попримити таква обележја. Отварање лабораторије представља велики корак, јер показује с једне стране синергију привреде, а с друге стране високог образовања, али и развојно-истраживачких иницијатива, јер далеко снажније повезује праксу и високо образовање“, рекао је секретар Милошевић.

Лабораторија је формирана уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја у оквиру пројекта Развој високог образовања. Сврха Лабораторије је да студентима и истраживачима Школе омогући упознавање са савременим технологијама и истраживање у области вештачке интелигенције, роботике, 3д штампе и интернета, као битним компонентама новог таласа индустријске револуције „Industry 4.0.“.

Ова лабораторија представља окосницу иновираног студијског програма Примењена информатика, Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду. Студенти овог програма имаће прилику да, уз менторство професора из више наставних предмета и стручњака из праксе, учествују у пројектно оријентисаним практичним задацима, који ће представљати симулацију рада у предузећима. На тај начин ће кроз практичну наставу проверити и повезати стечена знања из више предмета, развијати тимски и предузетнички дух, унапредити своје „меке вештине“ и вештине комуникације, ближе се упознати са изазовима рада у предузећима, али и са будућим потенцијалним послодавцима.

Milosevic na VPS (5)
Milosevic na VPS (4)
Milosevic na VPS (3)
Milosevic na VPS (1)
Milosevic na VPS (8)
previous arrow
next arrow
Milosevic na VPS (5)
Milosevic na VPS (4)
Milosevic na VPS (3)
Milosevic na VPS (1)
Milosevic na VPS (8)
previous arrow
next arrow