Додељена средства даровитим студентима

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за студенте који су добили средства на Конкурсу за даровите студенте у установама високог образовања чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина за 2022. годину.

Поздрављајући присутне студенте секретар Милошевић је истакао да је реч о конкурсу који симболизује наше заједништво, јер без обзира на то што су стипендије и кредити и у републичкој надлежности, радо се укључују да помогну студентима и локалне самоуправе, универзитет, као и Покрајина.

„Наш залог сигурне будућности су млади људи, који су опредељени да се кроз знање усавршавају и дају свој креативни допринос у будућем времену“, нагласио је секретар Милошевић и додао да овај програм представља део укупних активности које показују нашу осећајност за оне изузетне.

„Реч је о младим људима који користе услуге студентских домова и ресторана, који учествују у оквиру пројеката Секретаријата, нпр. у зимским активностима студената, као и они који формирају старт – апове, сарађујући са компанијама, стварају један скроман, али добар џепарц, који ће помоћи и њима и родитељима у времену студирања“, закључио је секретар Милошевић.

Средства у укупном износу од два милиона динара добили су студенти са пет факултета, и то са: Факултета техничких наука (7 студената), Технолошког факултета (1 студент), Филозофског факултета (1 студент), Медицинског факултета (1 студент) и Економског факултета (2 студент).

Ове студенте ће у наредних десет месеци стипендирати Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност са 15 хиљада динара месечно, док ће минимум 5 хиљада динара бити у обавези да обезбеди послодавац, односно приватна компанија.

На овај Конкурс могу аплицирати студенти од II до V (и VI) године основних студија и студенти другог степена студија који нису у радном односу, односно који су одмах по завршетку основних студија наставили студије другог степена. Такође, услови конкурса су подразумевали да студенти морају бити уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена, чије се школовање финансира из буџета, да су држављани Републике Србије, да нису губили ниједну годину током студија, уз максималну ефикасност током студирања, да нису корисници других студентских стипендија, као и да имају пребивалиште на територији Аутономне покрајине Војводине.