Додељене награде најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

Свечана додела награда најбољим студентима Универзитета у Новом Саду за школску 2022/2023. годину, одржана је у уторак, 26. децембра 2023. године, у амфитеaтру зграде Ректората. Догађају је присуствовала и помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност Нела Милишић.

Сенат Универзитета у Новом Саду је на седници одржаној 30. новембра 2023. године донео одлуку о додели награда најбољим студентима Универзитета за успехе постигнуте у претходној школској години.

Награда Најбољи студент Универзитета, чији је традиционални финансијски покровитељ Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, ове године је припала Андреју Балажу, студенту Академије уметности у Новом Саду, чија је укупна просечна оцена током студирања 10,00.

Награда Студент генерације додељује се за поједине наставно-научне областима и ове године је додељена: Наталији Николић са Природно-математичког факултета у Новом Саду (за област природно-математичких наука), Павлу Глушцу са Факултета техничких наука у Новом Саду (за област техничко-технолошких наука), Дуњи Томић са Економског факултета у Суботици (за област друштвених наука), Соњи Розентал са Филозофског факултета у Новом Саду (за област хуманистичких наука), Ангелини Влашки са Медицинског факултета у Новом Саду (за област медицинских наука) и, поново, Андреју Балажу са Академије уметности у Новом Саду  (за област уметности).

Признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима припала су студентима Академије уметности у Новом Саду Игору Делагији, Ањи Риђешић, Бошку Стојадиновићу, Даници Шарунац, Ермину Ашћерићу и Теодори Тодоровић, студентима Факултета спорта и физичкиг васпитања у Новом Саду Јелени Тасић, Ивану Дела Крочеу, Катарини Орловић, Милошу Самарџићу и Жељани Благојевић, као и Милани Чугаљ са Природно-математичког факултета у Новом Саду и Богдану Драшковићу са Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину.