Министарка Беговић на радном састанку у Покрајинској влади

Проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, угостио је данас министaрку науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије др Јелену Беговић, током њене прве посете Покрајинској влади, од ступања на функцију.

Тим поводом уприличен је радни састанак на тему стања науке, технолошког развоја и иновација у Аутономној покрајини Војводини и могућности садржајне сарадње између ресорног министарства и покрајинског секретаријата у тим областима.

У кратком и садржајном разговору, секретар Милошевић информисао је министарку о пројектима научноистраживачке делатности, осврнувши се на програме од посебног значаја за Аутономну покрајину Војводину: научноистраживачке и развојноистраживачке пројекте националних мањина – националних заједница у Аутономној покрајини Војводини, развојноистраживачке пројекате високих школа струковних студија с територије АП Војводине, пројекте који се баве истраживачко-уметничким стваралаштвом у области уметности с територије АП Војводине и заједничке истраживачке пројекте научноистраживачких организација чији је оснивач АП Војводина у сарадњи са научноистраживачким организацијама Републике Српске.

Поред минстарке Беговић и секретара Милошевића састанку су присуствовали: Ненад Пауновић, из Кабинета председнице Владе, Вукашин Гроздић, државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Јован Милић, посебни саветник министарке, као и  заменица покрајинског секретара проф. др Мирка Лукић-Шаркановић и помоћнице секретара проф. др Анастазија Стојшић-Милосављевић и Нела Милишић.