Одржан радни састанак секретара Милошевића са министарком др Јеленом Беговић у Институту за низијско шумарство и животну средину

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Србије др Јелена Беговић, државни секретар Вукашин Гроздић и Владимир Радовановић, помоћник министра науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије посетили су Институт за низијско шумарство и животну средину.

Том приликом одржан је радни састанак министарке Беговић и покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зорана Милошевића, у коме је учествовало руководство и истраживачи Института.

Министарка и покрајински секретар обишли су лабораторије Института и упознали се са истраживачким и научним капацитетом куће. Истраживачи Института су презентовали савремену опрему која се користи у пољским условима за праћење емисије гасова стаклене баште из земљишта, као и сензорске мреже за мониторинг виталности стабла у реалном времену.

Министарка др Беговић честитала је запосленима овог Института на досадашњим успесима. „Ово је релативно мали институт у поређењу са сличним институтима који постоје у Европи или у Америци. Међутим, ми смо свесни да је ваш рад од стратешког значаја за државу“, нагласила је др Беговић.