Отворен Корејски кутак на Филозофском факултету

Најбољи доказ да Филозофски факултет има изразито живу и активну међународну сарадњу представља данашње отварење Корејског кутка. Кутак је отворен захваљујући донацији у виду вредних књига, украса и наставног материјала везаних за Kореју и корејски језик. Донатор је Korea Foundation (Корејска фондација), уз посредство Амбасаде Републике Кореје у Београду.

Тим поводом догађају су присуствовали амбасадор, Њ. Е. Ђеунг Ли, мр Катарина Ковачевић, подсекретарка у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, као и студенти, полазници курсева корејског језика на Филозофском факултету.

Институт „Кинг Сеђонг“, чија је мисија ширење корејског језика и културе, отворен је на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду 2019. године, и тиме се придружио одабраној групи европских земаља, међу којима су, између осталих: Немачка, Француска и Русија. Од јануара 2021. године Филозофски факултет је званично испитни центар за ТОПИК (тест познавања корејског језика). Тиме је постао први и једини центар тог типа не само у Србији, већ и у земљама региона.