ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ СЛАВЕ ГРАДА НОВОГ САДА

Слава Града Новог Сада – Свети великомученик и победоносац Георгије cвечано је обележена у присуству бројних гостију у Градској кући. Домаћин, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић учествовао је у церемонији сечења славског колача и благосиљања славског жита. Церемонији је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ осечко-пољски и барањски Херувим, који је уз саслужење новосадских свештеника и ђакона одржаo верски обред.

„Oво здање је сувише мало да прими све којима је Нови Сад у срцу, различитих језика и вероисповести, али исте намере – да раде најбоље за свој град. Нови Сад првенствено чине грађани, комшије, пријатељи. Зато, никада не смемо изгубити из вида да је најважније да се ослањамо једни на друге, да се помажемо и да се узајамно поштујемо. Љубав и слога која влада међу нама, нека нас и убудуће уједињује и спаја , јер само такви смо истински јаки, али и спремнији за све изазове. Нека нам вера у боље сутра, у нашем надалеко чувеном мултикутуралном, мултиетничком и мултиконфесионалном граду, буде водиља за бољу будућност.На овај велики празник за нас Новосађане, желим да поручим да нам је Ђурђиц снажан духовни темељ на коме настављамо даље да градимо и да развијамо Нови Сад, да градимо вртиће и школе, нове болнице, фабрике и цркве, да отварамо нова радна места, и да увек будемо град великог срца, Српска Атина“, рекао је градоначелник Милан Ђурић честитавши славу свим Новосађанима.

Претходно је, поводом заједничкe славе свих Новосађана – празника Обновљења храма Светог великомученика Георгија, градоначелник Ђурић са председницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Маринковић Радомировић, сарадницима, представницима војске, јавног и културног живота Новог Сада и Мухамедом Зиљкићем, муфтијом војвођанским, присуствовао светој архијерејској литургији у Светогеoргијевском храму.

Догађају је присуствовао покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић.

Oвогодишњи кум славе града је Душан Тадић, фудбалер, репрезентативац Србије, и добитник Фебруарске награде Града Новог Сада за 2018. годину који се захвалио на указаној части и поверењу.