Покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић посетио Општину Сребреница

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је Oпштину Сребреница и том приликом, разговарао са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем, између осталог, о наставку сарадње Општине Сребреница и Покрајинске владе.

Секретар Милошевић и начелник Грујичић обишли су Општинску организацију Црвеног крста Сребреница, којој је Покрајинска влада упутила донацију за социјално угрожено становништво у вредности од 850.000,00 динара, а која обухвата основне животне намирнице и  средства за хигијену.

После предаје хуманитарне помоћи Општинској организацији Црвеног крста, секретар Милошевић је рекао: „Данас смо поделили осећање среће, како оних који примају помоћ, тако и нас из Покрајинске владе, на челу са председником Игором Мировићем, коју смо, посредством Градске организације ЦК Нови Сад и донирали. Две су одреднице  данашње примопредаје посебно важне: једна је да се помоћ односи на све грађане Сребренице којима је она потребна, без обзира на различите идентитетске „адресе“, а друга да овом активношћу изражавамо нашу потребу да оснажимо вредности заједништва и солидарности, посебно у заједницама попут Сребренице, које су и поред свих изазова, биле и остале повезане животима „једних са другима“.

Овом приликом, секретар Милошевић се осврнуо и на активности Покрајинске владе, везане за овај део Републике Српске, где су током 2022. године, посредством Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, поред осталог, донирана средства манастиру Карно, затим за обнову спортског терена у Зворнику и изградњу производне хале у Милићима.

На крају посете Општини Сребреница, покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић присуствовао је свечаном отварању Европске седмице спорта, која се одржава на теренима ФК „Губер“, а где је, захваљујући сарадњи домаћина са ФК „“ГДМ“ из Новог Сада, као и покровитељству Олимпијског комитета Босне и Херцеговине, отпочео двомесечни пројекат под називом „Фудбал за све девојчице и девојке“.