Секретар Милошевић испратио најбоље студенте Универзитета у Новом Саду на скијање

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић испратио је данас, на паркингу испред Економског факултета, 115 најбоље рангираних студената са факултета Универзитета у Новом Саду, на скијање у Ски центру Копаоник. Студенти ће на Копаонику боравити од 11. до 18. децембра 2022. године, у оквиру пројекта: „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“.

„Ово је један важан пројекат у коме показујемо да брига о студентском стандарду није само смештај и исхрана него и овај објект поред нас, Студентски културни центар, али и забавне рекреативне активности, заправо активности које употпуњују квалитет живота студената. Ако за савезнике имамо и факултете попут Пољопривредног факултета, Медицинског факултета, онда је задовољство још веће. Наравно партнери су пре свега студенти који су и осмислили овај пројекат, а ми смо их подржали“, рекао је  покрајински секретар Милошевић.

Реализатор овог пројекта чији је циљ подизање свести о значају спорта у обликовању младих људи је Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања, а средства су обезбеђена захваљујући Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Пројекат представља скуп организованих едукативних активности, пропраћених рекреативним и забавним садржајима, на основу којих студенти стичу нове вештине и знања о боравку у природи у зимском периоду.