Секретар Милошевић посетио студенте са инвалидитетом у Бањи Кањижи

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је у четвртак 03. августа 2023. студенте са инвалидитетом, који су на опоравку у Бањи Кањижи. У оквиру програма „Едукативно-бањски дани за студенте са инвалидитетом Универзитета у Новом Саду“, који је организовао Универзитет у Новом Саду уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, планиран је боравак 10 студената са делимично или потпуно отежаним ходом и ослабљеном моториком, у периоду од 01. августа до 10. августа 2023. године у Бањи Кањижа, уз присуство личних пратилаца. Приликом посете, секретар Милошевић  je рекао:

,,Један од лепшших догађаја сваког лета је посета Бањи Кањижи која је важан партнер у реализацији овог програма рекреативних, али и едукативних активности за студенте са инвалидитетом. Потребно је похвалити не само наше домаћине, директорицу Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Кањижа“ и све запослене у колективу, Универзитет у Новом Саду у чијој организацији је пројекат спроведен,  већ пре свега студенте који овде бораве, као и њихове родитеље. То су млади људи који су увелико помогли себи; они студирају и спремни су за  једну активнију улогу у друштву – не само да заврше факултет, него да већ сутра раде и помогну другима.“

„Ови млади људи иду храбро кроз живот, носећи са собом огромну енергију да буду препознати као, пре свега, тимски играчи. Они су спремни да преузму ту одговорност и зато смо овде да подржимо њихову гласност и спремност да се то перципира, не само на образовном, него и на радном, професионаном нивоу“, истакао је секретар Милошевић.

И ове године, боравак студената обогаћен је садржајним културно-уметничким програмом, па ће се тако студентима представити глумац Миодраг Петровић, планирани су концерт рок састава групе студената „Рок апотека“ и караоке вече; проф. др Габријела Спасојевић одржаће ликовну радионицу у оквиру које ће у накиту израђивати Морзеову азбуку, док ће 05. августа студенти бити у прилици да уживају у гостовању оперске уметнице Сенке Солдатовић Недељковић. Такође, предвиђена су и едукативна предавања: „Мобилност студената са инвалидитетом у оквиру програма Еразмус+“, „Методологија олакшаног учења енглеског језика“, „Дигитализација и прилагођавање литературе, као подршка студентима и могуће занимање у будућности“ и „Систем подршке студентима из недовољно заступљених група Универзитета у Новом Саду“.