Секретар Милошевић поздравио бруцоше Правног факултета у Новом Саду

Свечани пријем нове генерације студената основних академских студија на Правном факултету Универзитета у Новом Саду одржан је данас у Aмфитеатру факултета.

Тим поводом студенте је поздравио проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност наглашавајући да стотине младих људи који су уписали Правни факултет, представљају најважнији ресурс државне управе, кривично-правног простора Србије, тужилаштва, као и да су међу њима будући носиоци јавних функција.

„Право је професија базирана на позитивним прописима, у чију основу су уграђени и морал и обичаји, такође је реч о професији која је на удару политике, економије и разних интересних група, и као таква, представља најважнији ресурс у функционисању једне правне државе. Права нису само занимање, већ су у правом смислу речи позив. Овде изграђујемо једно правно, уређено друштво и сигуран сам да ће ови млади људи већ сутра бити носиоци законодавне, извршне и судске власти једне уређене државе“, закључио је секретар Милошевић. Он је симболично поклонио сувенир Јустиције, богиње правде једној од бруцошкиња Прваног факултета пожелевши јој срећу и брз завшетак факултета.

Студенте је поздравила и Бојана Шћепановић, државна секретарка у Министарству правде и в.д. деканка Правног факултета проф. др Татјана Бугарски.

На правном факултету студенти се школују на два студијскиа програм – Право и  Право, безбедност и унутрашњи послови.