Секретар Милошевић поздравио стипендисте НИС-а

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас присутне на свечаности поводом потписивања уговора са овогодишњим стипендистима компаније НИС, који су за стипендије аплицирали у оквиру конкурса Фонда за даровите студенте при Универзитету у Новом Саду за 2021/2022. школску годину.

Према речима секретара Милошевића захваљујући конкурсу Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника, ове године ће бити стипендирано 75 студената.

„Важно је препознати и учешће Секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Града Новог Сада, факултета у оквиру Универзитета у Новом Саду, пре свих Факултета техничких наука, Природно-математичког факултета, Правног факултета, али са посебним задовољством истичем учешће компаније НИС са седиштем у Новом Саду, будући да они улажу свој реални, компанијски капитал у стипендирање даровитих студената“, рекао је секретар Милошевић и додао:

„Нафтна индустрија Србије својим огромним доприносом у бруто друшвеном производу, али и нашем развоју, показује колико јој је стало до будућности. Верујем да ово петоро младих стипендиста могу бити запослени и овде, пре свега у развојном сектору. Зато овај пример треба да следе и друге компаније, које ће својим реалним капиталом бити део важног пројекта – подстицање талентованих и изузетних студената“, закључио је Милошевић.

Компанија НИС додељује стипендије најбољим студентим основних и мастер студија факултета Универзитета у Новом Саду од 2010. године, у оквиру програма „Енергија знања“.

„Будућност наше компаније су млади људи, зато смо и направили сарадњу са факултетима широм Србије, иако је срце НИС-а управо у Новом Саду“, рекао је Владим Смирнов, заменик генералног директора и додао да је НИС до сада стипендирао више од 60 студената на смеровима од интереса за пословање компаније.

Овогодишњи стипендисти НИС-а су: Јелена Ћулибрк и Јелена Ковач са Технолошког факултета у Новом Саду и Дејан Дејановић, Милош Аћимовић и Милица Стојановић са Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину.

Свечаном потписивању стипендија присуствовали су и проф. др Ђорђе Херцег, проректор за наставу и студентске активности Универзитета у Новом Саду, проф. др Елеонора Десница, шефица Катедре за нафту и гас на Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину, проф. др Драган Говедарица са Технолошког факултета у Новом Саду и Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора НИС-а.