Секретар Милошевић приредио пријем за студенткиње са призренског Учитељског факултета

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за студенткиње Учитељског факултета у Призрену са привременим седиштем у Лепосавићу.

Тим поводом секретар Милошевић je студенткињама пожелео добродошлицу у њихову Покрајинску владу.

„Без обзира на то где се налазите, у Призрену, Лепосавићу, Сомбору или Новом Саду, ви сте међу својима. Исто то важи и за студенте из Војводине, када се нађу на Косову и Метохији. То је задовољство сусретања у осећању заједништва“, рекао је секретар Милошевић и додао:

„Најснажнија мисија у Србији, није градња путева и фабрика, која је евидентна и сваким даном све већа, него да заједнички изградимо нове људе, који ће својим хуманистичким идејама доприносити у преносу искуства и знања, али и формирати категорију младих људи који „не измичу столицу“ својим учитељима, него их подупиру, који не туку своје вршњаке, већ заједно са њима освајају награде на такмичењима“, закључио је секретар Милошевић.

Размене студената, идеја, искуства и добре праксе циљ је прве посете студенткиња Учитељског факултета из Лепосавића Педагошком факултету у Сомбору, а у складу са споразумом о сарадњи који имају две високообразовне установе.

Према речима декана Педагошког факултета у Сомбору Саше Марковића идеја је да током идућег семестра студенти сомборског факултета посете колеге у Лепосавићу.

„Мислим да васпитачи и учитељи, уз породицу дају фундименталан допринос очувању идентитета сваког народа, па и нашег. Зато ова сарадња институција са југа и севера Србије, које се баве тим питањем, представља мост између кога се налази целокупан српски народ“, казао је декан Марковић.

Студенткиње са призренског Учитељског факултета бораве у Сомбору на студентској размени седам дана од 20. до 26. новембра 2022. Током данашње посете Новом Саду, студенткиње су осим Покрајинске владе, обишле и Музеј Војводине, Галерију Матице српске и Матицу српску.