Секретару Милошевићу уручена повеља за заслуге поводом 47 година Универзитета у Бањој Луци

У бањалучком Банском двору одржана је свечана академија поводом 47 година рада Универзитета у Бањој Луци на којој је ректор ове високошколске установе проф. др Радослав Гајанин уручио повеље и плакете заслужним појединцима.

Повеља за заслуге и изузетан допринос развоју Универзитета биће уручене су: премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу, амбасадору Кине у БиХ Ђи Пингу и покрајинском секретару за високо образовање и научноистраживачку делатност АП Војводине проф. др Зорану Милошевићу.

Плакете за дугогодишњи рад на Универзитету ректор Гајанин уручио је декану и редовном професору Факултета физичког васпитања и спорта проф. др Борку Петровићу, ванредном професору тог факултета проф. др Горану Граховцу, редовном професору Академије уметности проф. Ненаду Зељићу, као и декану и редовном професору Рударског факултета проф. др Владимиру Малбашићу.

Такође, проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак је уручио значке са ликом Николе Тесле најбољим дипломираним студентима првог циклуса студија у академској 2021/2022. години.

Свечаној академији поводом 47 година успешног рада и развоја Универзитета присуствовали су и министар просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић, министар за научнотехнолошки разој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић и други министри у Влади Српске, представници градске власти у Бањој Луци, те бројне личности из јавног, научног и друштвеног живота града и Републике Српске.

Универзитет у Бањој Луци основан је 7. новембра 1975. године, када је у његов састав ушло пет факултета и три више школе.

На Универзитету настава се данас изводи на 66 студијских програма првог циклуса студија, на 64 програма другог циклуса уз два комбинована студијска програма, као и на 13 студијских програма и један комбиновани студијски програм трећег циклуса студија.

Тренутно на Универзитету студира 15.000 студената из Републике Српске и иностранства.