У Високој пословној школи отворена Конференција “ЕУ за младе – изазови и могућности”

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду, организовала је данас научно-стручну конференцију под називом ,,ЕУ за младе – изазови и могућности”, која се реализује у оквиру Еразмус+ Жан Моне пројекта ,,Увод у Европску унију – Едукација за средње школе”. Пројекат је финансијски подржан од стране Европске уније и суфинансиран од стране Покрајинског секретаријата за финансије.

Учеснике конференције поздравила је Нела Милишић, помоћник у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, која је тим поводом похвалила чињеницу да једна од високих школа струковних студија учествује у међународним пројектима, што свакако предстваља потврду изврсности истраживача који раде у овој школи и који својим залагањима и истраживачким радом подижу лествицу квалитета.

„Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду годинама аплицира на конкурс Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност за финансирање развојно-истраживачких пројеката, са изузетно иновативним темама у својим пријавама пројеката, које су од стране колега професора оцењени највишим оценама, и успешно их реализује. Свесни смо да је увођење развојно-истраживачких пројеката 2017. године било од великог значаја за истраживаче на високим школа струковних студија у АП Војводини, с једне стране да их оснажи и припреми за изазове аплицирања на међународним конкурсима, а са друге стране да јача њихове компетенције“, нагласила је помоћница Милишић и додала:

„Квалитет истраживача, односно наставника у школама струковних студија, није сам себи сврха, он се огледа у образовној улози и у директној је вези са преношењем вишег нивоа знања студентима, што је, сложићете се, најзначајнија ваша мисија“, закључила је помоћница Милишић.

Конференција има за циљ да развије дијалог између учесника, односно средњошколских институција које ће представљати наставници, академске заједнице, представника владиног сектора, невладиног сектора и других заинтересованих страна.

Теме панела и учесници конференције указаће на најзначајније аспекте процеса придруживања и размотриће даље кораке за укључивање младих у промене које следе на путу европских интеграција, као и на значај изучавања тема о ЕУ на свим нивоима образовања. Отварањем дискусије, као једне од саставних делова Конференције, допринеће се аргументованом приближавању европских вредности младима и другим заинтересованим странама у погледу наставка њиховог образовања, усавршавања, унапређења социјалног живота и запошљавања које ће донети чланство ЕУ.

Конференција ће омогућити ширење информација о европским вредностима и подизање свести о важности приступања Србије ЕУ. Такође, биће отворена дискусија о важности имплементације тема везаних за ЕУ ​​у наставне планове и програме средњих школа.