11. додела награда Фондације „Доцент др Милена Далмација“

На Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду данас су по 11. пут додељене награде и стипендије Фондације „Доцент др Милена Далмација“. Свечаном скупу присуствовала је и подсекретарка у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност мр Катарина Ковачевић.

Награду “Доцент др Милена Далмација” за докторску дисертацију, која је дала највећи научни допринос из области заштите животне средине добија др Данка Kостадиновић, за докторску дисертацију под називом „Утицај зеленог крова на енергетске карактеристике и енергетску ефикасност школске зграде као савремени приступ у проналажењу одрживих решења“, урађену на Машинском факултету Универзитета у Београду.

Специјална признања “Доцент др Милена Далмација” за докторске дисертације које су дале велики научни допринос из области заштите животне средине добиле су др Тајана Симетић са Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, др Анђела Митровић Рајић, са Факултета за физичку хемију Универзитета у Београду и др Бојана Симовић, са Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду.

Стипендију Фондације “Доцент др Милена Далмација” за период од 01.10.2023. до 30.06.2024. године добија Кристина Драгичевић, студенткиња IV године смера Основне академске студије хемије – контрола квалитета и управљање животном средином, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, а једнократну помоћ за најуспешније студенте који су завршили прву годину студија добијају: Маргита Радаковић студенткиња на смеру Основне академске студије хемије – контрола квалитета и управљање животном средином, Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду и Наташа Гргурић студенткиња на смеру Основне академске студије заштите животне средине, Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду.

Фондација „Доцент др Милена Далмација“, која носи име по трагично преминулој докторанткињи Природно-математичког факултета у Новом Саду, основана је 2012. године  у циљу предузимања активности усмерених на промовисање и популаризацију високог образовања, науке, спорта и хуманости међу младима.