26. Школа за заштиту животне средине „Квалитет вода“ – Water Workshop

На Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду данас је отворена 26. Школа за заштиту животне средине „Квалитет вода“ – Water Workshop. Промоцији научног скупа присуствовала је и помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност Нела Милишић.

Имајући у виду последице различитих глобалних промена које интензивирају потребе становништва за коришћењем вода у рекреативне сврхе и захтевању изналажења алтернативних извора ресурса какви су токови отпадних вода и седимент, у оквиру овогодишњег Water Workshop-а одржаће се низ предавања универзитетских професора и стручњака из земље и иностранства, а у програму ће учествовати и представници Министарства заштите животне средине Републике Србије , Удружења за технологију воде и санитарно инжењерство и јавних комуналних предузећа.

Организатори Water Workshop-а су Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду (Деапртман за хемију, биохемију и заштиту животне средине), Удружење „Едукативни центар за заштиту животне средине“, Фондација „Доц. др Милена Далмација“, SmartWaterTwin пројекат из Horizon Europe позива и BEuSED пројекат ИДЕЈЕ Фонда за науку Републике Србије.

Овогодишња школа за заштиту животне средине „Квалитет вода“ – Water Workshop одржава се од 20. до 22. септембра 2023. године.