Делегација Француске из региона Гранд Ест посетила Покрајинску владу

Учесници Годишње конференције Асоцијације европских пограничних региона, делегација Француске из региона Гранд Ест у, посетила је данас Покрајинску владу.

Делегација у саставу: Марк Зенграф, потпредседник Комисије за међународне односе региона Гранд Ест и градоначелник града Саргемин, помоћник градоначелника Ердем Јилмаз и  Жан Батист Кизен, директор за прекограничну, европску и међународну сарадњу региона Гранд Ест, састала са са помоћницама секретара у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Анастазијом Стојшић-Милосављевић и Нелом Милишић.

Том приликом било је речи о могућностима сарадње између региона Гранд Ест који се налази на самој граници Француске Републике према немачкој регији Сарланд и АП Војводине, посебно у области високог образовања и научноистраживачке делатности.

Посебно интересовање делегација Француске је исказала према сарадњи у области ИТ сектора, правних и медицинских наука, као и журналистике, и отворила могућност стипендирања у поменутим областима, наших студената, који говоре француски језик.

Француска делегација ће у наредном периоду доставити конкретне предлоге за успостављање чвршће сарање њихових високообразованих установа са факултетима Универзитета у Новом Саду.