Додељене награде најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

Свечано уручење награда најбољим студентима Универзитета у Новом Саду у школској 2021/2022. години одржано је данас у амфитеатру Ректората.

Сенат Универзитета у Новом Саду донео је одлуку о додели награда најбољим студентима за успехе остварене у претходној школској години, и то: награде Најбољи студент Универзитета, награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима (у области природно-математичких, техничко-технолошких, друштвених, хуманистичких и медицинских наука, и у области уметности), Признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима и Награде „Александар-Саша Поповић“.

Финансијски покровитељ награде Најбољи студент Универзитета је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, док је Универзитет у Новом Саду покровитељ награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима.

Тим поводом награђене студенте поздравила је Нела Милишић, помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност која је истакла да Секретаријат није само један од покровитеља стипендија, већ да својим програмима и пројектима покушава да сваке године унапреди положај студената, разговарајући са студентским представницима равноправно и прихватајући њихове идеје које можемо заједно реализовати.

„Драги студенти, ви нисте најбољи само по оценама, већ сте се издвојили својом енергијом, квалитетом и марљивошћу. Наставите путем којим корачате, јер само посвећеним радом можете сами стварати своје шансе и држати будућност у својим рукама“, нагласила је помоћник Милишић.

Лауреат награде Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2021/2022. години је Драган Турањанин, који је са укупном просечном оценом 10 завршио Медицински факултет у Новом Саду.

Добитници награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима су: Мина Јанковић са Природно-математичког факултета, Стефан Угринов са Пољопривредног факултета Нови Сад, Бојана Марицки, Економски факултет у Суботици, Славица Остојић са Филозофског факултета, Милан Слијепчевић са Академије уметности и Драган Турањанин са Медицинског факултета.

Сенат Универзитета је, осим награда, доделио и Признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима, чији су добитници студенти Академије уметности: Кристина Гомбар, Андријана Пантић, Јефимија Шипка, Марија Зороја и Милан Слијепчевић, као и Иван Дела Кроче, Ивана Јандрић, Марица Перишић и Надежда Петровић са Факултета спорта и физичког васпитања Нови Сад.

Награда „Александар-Саша Поповић“ – за најбољег студента студијског програма из области информатике на факултетима Универзитета у Новом Саду ове године припала је Маши Кнежевић са Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину.