Наставак сарадње на реализацији заједничких пројеката Републике Српске и АП Војводине

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић боравио је у радној посети Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, у оквиру које је разговарао са  новоизабраним министром др Жељком Будимиром.

Током срдачног сусрета, министар Будимир и покрајински секретар Милошевић разменили су искуства сарадње у вези са заједничким истраживачким пројектима научноистраживачких организација чији је оснивач AП Војводина и Република Српска.

Реализовани пројекти у претходне две године, били су добра „припрема“ за овогодишњу, још снажнију институционалну и академску повезаност изражену у 24 будућа пројекта.

Тема разговора била је и успешна реализација пројекта: „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“, у оквиру којег студенати Универзитета у Новом Саду и Универзитета у Бањој Луци заједно бораве у Ски-центру Копаоник.

Секретар Милошевић је упутио позив представницима Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске да узму учешће у предстојећем 18. Међународном сајму „Путокази“, који се одржава 9-10. марта 2023. године, на Новосадском сајму.

Састанку су присуствовале помоћница министра доц. др Јелена Старчевић и проф. др Жељана Јовичић, саветница министра.