Одржана четврта радионица у оквиру пројекта „Изградња предузетничког екосистема – Студентско предузетништво преко граница” у Ректорату УНС-а

У амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду одржана је радионица у оквиру „Interreg IPA“ програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија и пројекта под називом „Изградња предузетничког екосистема – Студентско предузетништво преко граница”.

Назив радионице посвећене женском предузетништву је ,,Training 4 – Women entrepreneurship“, а пројекат спроводе Регионална привредна комора из Сегедина, Мађарска, и Технолошки факултет Нови Сад, Универзитета у Новом Саду, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, као институционалном подршком Технолошком факултету.

Тим поводом се на самом почетку уводног дела излагања, обратио покрајински секретаријат за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, који је говорио о раду Секретаријата, подстицајним мерама и подршци предузетништву, као и о важној грани предузетништва, женском предузетништву, те о важности жене у привреди.

Радионицу је отворила покрајински секретар за финансије, Смиљка Јовановић, која је овом приликом истакла да је у Покрајинској влади препозната потреба да се крајњим корисницима ИПА средстава, односно субјектима са територије АП Војводине, који су квалификовани да конкуришу за средства из фондова Европске уније и да их имплементирају, те да им се пружи финансијска подршка како би се охрабрили да у већој мери развијају пројекте и привуку средства из претприступних фондова на територији АП Војводине.

Учесник уводног дела Конференције била је и проф. др Анастазија Стојшић Милосављевић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност која је обаћајући се присутнима истакла да је радује чињеница да су млади људи добили прилику да раде на иновативним идејама, будући да је прекогранични простор између Србије и Мађарске, захваљујући пољопривредним ресурсима, идеалан за напредак прехрамбреног предузетништва.

Четврту радионицу је водила проф. др Зита Шереш, а присутнима су се обратили и декан Технолошког факултета проф. др Биљана Пајин, као и др Трашерна Олах Жужана, секретар Привредне коморе Жупаније Чонград.