Помоћ Покрајинске владе школама у Грачаници, Горњем Кусцу и Прековцима

Основне школе у Грачаници, Горњем Кусцу и Прековцима, као и призренска Богословија добиле су рачунаре које им је уручио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Том приликом секретар Милошевић је истакао да је долазак на Косово и Метохију данас важан, зато што се управо са овог места пружа најбољи поглед на Србију.

„Ово је наша духовна вертикала, и ја бих рекао да модерна Србија – Србија знања, такође, има овде своју адресу. Верујем да знање које се формира овде у образовном систему, а који подржава Република Србија, бити основ развоја не само ове средине, него целе Србије“, рекао је секретар Милошевић.

Дечији раздрагани осмеси показали су колико је важно бринути једни о другима, а велики допринос у томе овог пута имао је и Инстутит БиоСенс који је донирао рачунаре, као и студенти Универзитета у Новом Саду који су припремили пакетиће за малишане ових школа.

Према речима Радована Стојковића, директора Основне школе „Петар Петровић Његош“ у Горњем Кусцу поклон од четири лаптопа за Школу представља велику помоћ, коју ће они искористити на прави начин, пре свега за рад и усавршавање деце на часовима информатике и рачунарства.

Покрајински секретар Милошевић посетио је и рашко-призренског владику Теодосија и том приликом уручио четири рачунара призренској Богословији. Такође, секретар Милошевић се састао и са председницом општине Грачаница Љиљаном Шубарић.

„Од великог значаја нам је сарадња са Покрајинском владом и ми смо се овом приликом договорили о конкретним корацима које ћемо предузети“, казала је Шубарић.

Приликом тродневне посете Косову и Метохији, секретар Милошевић уручио је и десет ваучера за скијање на Копаонику најбољим студентима Универзитета у Приштини.