Отворен 40. Меморијал „Стеван Нештицки“

На стадиону „Карађорђе“, у недељу, 12. јуна 2022. званично је отворен 40. меморијални турнир „Стеван Нештицки“, а првог дана одигране су и две утакмице – Војводина је победила Партизан резултатом 3:0, док је Осијек након преокрета савладао Црвену звезду – 2:1.

Након прве утакмице, турнир је свечано отворен, а присутнима се обратио и председник Организационог одбора турнира проф. др Зоран Милошевић који је поздравио све присутне и изразио задовољство што је Војводина наставила традицију у име легендарног Стевана Нештицког.

„Велико је задовољство да смо данас домаћини клубовима из Темишвара, Будимпеште, Осијека и Београда. Спортски мотиви увек су у првом плану, желимо да будемо први, али као што је било и претходних 39 пута и данас верујемо у сусретање људи и идеја, неспорног талента и младости, које ће тек у годинама које долазе доказати зашто је овај турнир важан. Увек ћемо се радо сећати нашег прослављеног члана Стевана Нештицког и титуле из 1966. године, али ћемо исто тако због нових геренција мислити и на будућност. Нису то само материјални ресурси, већ сви они млади играчи који ће носити дрес Војводине. Наша вера у младост даје посебну драж овом турниру. Захваљујем свим људима који су помогли да се овај турнир поново одржи, посебно из секције ветерана. Васа Пушибрк је један младић са седом косом који је показао како се воли фудбалски клуб Војводина, али и сви његови сарадници који су помагали да окупимо људе, да уживамо у фудбалу, да све буде у духу града младости и града културе, а Нови Сад то заслужује. Желимо да покажемо нашим гостима из Будимпеште, Темишвара и Осијека право лице нашег града и наше Војводине. Велико ми је задовољство што сам део једног јубилеја, јер 39 мојих претходника су помогли опстанак овог турнира и он ће наставити да траје, докле год буду ту да га подржавају и организују ови вечити младићи“, рекао је председник Организационог одбора 40. меморијала „Стеван Нештицки“ Зоран Милошевић.

Ове године, турнир се одржава од 12. до 14. јуна на стадиону „Карађорђе“, а учествоваће млађи кадети (узраст до 16 година), фудбалских клубова Војводина, Црвена звезда, Партизан, Осијек, Ференцварош и Политехника из Темишвара.

Одржавање меморијалног турнира, који се организује у част сећања на трагично преминулог члана прве шампионске генерације ФК „Војводина“, помогла је и Покрајинска влада.