Отворена Друга међународна конференција о напредној производњи и преради

Међународна конференција о напредној производњи и преради – ICAPP 2022 свечано је отворена у четвртак, 20. октобра 2022, у Ректорату Универзитета у Новом Саду, у организацији Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду.

Учеснике конференције на којој своје радове излаже 260 научника из 16 земаља Европе и света, поздравила је проф. др Анастазија Стојшић Милосављевић, помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност. Она је том приликом нагласила да живимо у времену креативности и експлозивног развоја дигиталних технологија, те да ова конференција представља право место за промоцију идеја и развој.

„Приоритет Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку је подстицање креативности и научне мисли на Универзитету у Новом Саду. Поштујемо додатни рад који улажете на успостављању сарадње са привредним друштвима и запошљавању дипломираних студената“, казала је помоћница Стојшић Милосављевић.

Учеснике конференције поздравили су и: проф. др Биљана Пајин, деканка Технолошког факултета Нови Сад, проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државна секретарка Министарства просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, Здравко Јелушић, члан Градског већа града Новог Сада, др Мина Митровић Јеремић, директор компаније МЦ Лабор и проф. др Зита Шереш, продекан за науку Технолошког факултета Нови Сад.

Међународна конференција о напредној производњи и преради је свеобухватна научна конференција са фокусом на истраживања у области производње и прераде у различитим гранама технологије.

ICAPP 2022 конференција, са слоганом „Наука изван граница“, посвећена је најновијим достигнућима и открићима у прехрамбеној технологији, биотехнологији, нутријентима и фармацеутским производима, инжењерству материјала, инжењерству у преради нафте, инжењерству животне средине, хемијском инжењерству и одрживом развоју.

Главни циљ Конференције је представљање и дискусија о најновијим достигнућима и иновацијама, као и новим научним открићима у оквиру тема Конференције.

Прва конференција одржана је 2019. године у част 60. годишњице Технолошког факултета у Новом Саду, а следећа конференција ће бити одржана 2024.