Oтворена међународна конференција на Медицинском факултету

Данас је на Медицинском факултету у Новом Саду отворена међународна конференција из области медицинских наука и технологије “The 2nd PSU-UNS Joint Conference on Medical Science and Technology 2023 (JCMST 2023)“. У питању је друга заједничка конференција у организацији Медицинског факултета у Новом Саду и Prince of Songkla Универзитета са Тајланда.

Свечаном отварању присуствовала је и проф. др Анастазија Стојшић-Милосављевић, помоћница у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, која је поздравила присутне истакавши да „оваква сарадња представља пример како заједничким напором може да се унапреди медицинска наука и образовање“.

„Конференција је изузетна прилика за размену идеја, успостављање нових веза са светом и јачање већ постојећих“, рекла је професорица Стојшић-Милосављевић и додала:

„Налазимо се овде како бисмо заједно радили на унапређењу медицинске струке, учили једни од других и дали свој допринос глобалној медицинској науци.“

Конференција је првобитно планирана да се одржи у априлу 2020. године, али је због пандемије одлагана до данас. У наредна два дана угледни научници и професори два универзитета изложиће своје радове у вези са глобалним здрављем, најновијим трендовима у медицини и здравственој заштити, као и биомедицинском инжењерингу и технологијама.