Секретар Милошевић у посети Суботици

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Студентски центар „Суботица“ у Суботици, где је директору Студентског центра Ранку Чуљковићу уручио уговоре о финансирању радова на објектима Центра, реконструкцији саобраћајнице око објеката и набавци опреме.

У наредних пар месеци планирани су изолатерски радови ресторана студентске исхране „Ресторан 2“ у Суботици, набавка и монтажа ограде око зграде Студентског дома „Иво Лола Рибар“, поправка саобраћајнице око ова два објекта и набавка рачунарске опреме за потребе Студентског центра „Суботица“. Покрајинска влада је у ове сврхе одвојила 12.1000.000,00 динара.

Поздрављајући присутне секретар Милошевић је истакао:

„Неопходно је константно улагање у квалитет живота и студирања и наш је задатак да том изазову спремно одговоримо. Тако Покрајинска влада, захваљујући богатијем буџету, из године у годину, опредељује све већа средства за те намене.“

„Суботица је врло важна дестинација на мапи Војводине и Србије, не само због броја факултета и високих школа које се овде налазе, већ због своје мисије. Она је град толеранције, разумевања међу различитим етничким заједницама, али и град који схвата разнолике међугенерацијске проблеме. Ово је град младости“, рекао је Милошевић и додао:

„Важно је да се онима који студирају обезбеде одговарајући услови, да користе ресторан, студентски дом, али и сутра да раде, управо овде у Суботици, која све више запошљава младе људе.“

„Ова инвестиција је порука која казује каква је будућност Суботице. Она је пре свега окренута према младима, према онима који ће својом образованошћу, кроз реалан рад, градити реалне пројекције“, закључио је своје обраћање Милошевић, а потом у друштву директора студентског центра и Срђана Самарџића, члана Градског већа задуженог за област привреде Града Суботице, обишао студентски ресторан и студентски дом.

Током посете Суботици и Студентском центру, покрајински секретар је посетио Учитељски факултет на мађарском наставном језику у Суботици, честитао новој деканици на избору и пожелео јој успешан рад.