Отворена Међународна научна конференција „Правна традиција и нови правни изазови“

Четврта Међународна научна конференција „Правна традиција и нови правни изазови“, коју је организовао Правни факултет, отворена је данас у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду.

Подсекретарка у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност мр Катарина Ковачевић поздравила је учеснике Међународнe конференције, и истакла континуираност подршке Покрајинског секретаријата у финансирању и суфинансирању научних институција, у организацији међународних конференција, које кроз размену мишљења, сазнања и постигнућа презентују рад наших научника на међународном нивоу.

„У прилог чињеници да ’традиција живи у суштини садашњости’, верујемо да ћете очувањем основних правних начела, права, правде и законитости, ојачати темеље успешније будућности друштва“, рекла је подсекретарка Ковачевић и додала:

„Упућујемо вам пуну подршку у даљој образовној мисији и већ данас наговештавамо будућу сарадњу вашег факултета са универзитетом Лорен у француском региону Гранд Ест, оличену у будућим усавршавањима студената Правног факултета у оквиру мастер академских студија“, нагласила је подсекретарка Ковачевић.

Учеснике конференције, која се одржава 13. и 14. октобра 2022. године поздравиле су проректорка за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду проф. др Сабина Халупка-Решетар и проф. др Татјана Бугарски, в. д. деканка Правног факултета у Новом Саду, а свечаности је присуствовао и помоћник министра за високо образовање Бојан Тубић.

На Конференцији ће излагати 46 учесника из 6 земаља (Босна и Херцеговина, Италија, Северна Македонија, Србија, Хрватска и Црна Гора) распоређених у 6 сесија. Част да у пленарном заседању изложи резултате свог научноистраживачког рада имаће проф. др Паоло Дурет са Универзитета у Верони. У циљу афирмисања развоја научноистраживачког подмлатка, посебна сесија предвиђена је за студенте докторских академских студија Правног факултета у Новом Саду.