Покрајинска влада упутила хуманитарну помоћ на Косово и Метохију

Покрајинска влада у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Хуманитарном организацијом „Мајка девет Југовића“, упутила је данас заједничку донацију корисницима социјалне помоћи и Народним кухињама при Епархији Рашко-призренској, на Косову и Метохији. Догађају је присуствовао покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је тим поводом истакао да Покрајинска влада и ове године, као и претходних, шаље хуманитарну помоћ нашим сународницима „са надом да ће тешка времена проћи, иако, нажалост, трају дуго и вероватно ће једнако тешка бити и наредних година“.

„Јуче смо се за њих борили у Њујорку, данас у Новом Саду, сутра у Грачаници, а порука је увек иста: мир и опстанак наше браће на Косову и Метохији. То можемо урадити политичко-дипломатским средствима, али и хуманитарном активношћу“, рекао је професор Милошевић и додао:

„Верујем да ћемо сви заједно – Влада Републике Србије, Покрајинска влада  и сви други, посебно, локалне самоуправе, показати колико смо спремни и дорасли овом тренутку.“

„Политика је само једна: заједништво и увек уз свој народ. Верујем да је останак и опстанак наших сународника известан ако то желимо солидарно и јединствено“, закључио је своје обраћање секретар Милошевић.

Испраћају контигента хуманитарне помоћи присуствовао је и др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада, који је подсетио да је основни задатак Црвеног крста да ублажи људску патњу и да нема бољег начина да то покажемо него делима.

Донацију намењену социјално угроженом становништву на Косову и Метохији чине 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима, у укупној вредности од 6,3 милона динара.