Покрајински секретар Милошевић посетио Богословију у Призрену

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић присуствовали су данас Светој архијерејској литургији у цркви Светог Ђорђа у Призрену и обележавању славе Свети Кирило и Методије, коју данас прославља призренска Богословија. Литургију је, са владиком рашко-призренским и косовско-метохијским Теодосијем, служио епископ Кирило.

Богословији у Призрену, за потребе младих богослова у осавремењавању реализације наставног процеса, Покрајинска влада је претходних година обезбедила неопходна наставна средства.

Покрајинска влада континуирано помаже Епархији рашко-призренској донацијама намењеним народним кухињама на Косову и Метохији, тако да је и ове године упутила контигент помоћи са 32 палете хране и средстава за хигијену, укупне тежине 23 тоне. Искуства у сарадњи са Епархијом рашко-призренском потврдила су значај дугогодишњих добротворних активности Покрајинске владе, чиме исказујемо блискост са српским народом у свим временима.