Секција прве помоћи Медицинског факултета обележила пет година рада

Секција прве помоћи Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду обележила је данас Свечаном академијом пет година рада и постојања.

Студенти Медицинског факултета имали су прилику да се током ових пет година, кроз различите програмске активности, додатно академски усаврше, а едукацију је успешно завршило 600 студената.

На Свечаној академији уручена су признања, а специјална награда за значајан и несебичан допринос развоју Секције прве помоћи уручена је Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност. Награду је у име секретара примила мр Катарина Ковачевић, подсекретарка у Секретаријату која се том приликом захвалила на урученом признању и нагласила значај хуманитарних, едукативних и волонтерских активности студената, од виталног значаја за друштво, истичући важност будуће подршке њиховом раду.

Током пандемије КОВИД – 19, студенти Медицинског факултета су показали да љубав према човеку нема премца, али и снагу и спремност да помогну својим учитељима и лекарима у борби против овог вируса. Такође, студенти су од првог дана ванредног стања били на услузи суграђанима током рада у СОС кол – центру, али и активним радом у црвеним КОВИД – 19 зонама Клиничког центра Војводине, што укупно износи више од 3.000 сати волонтерског рада.

Јавно – здравствена кампања „Спаси ме“, покренута је у априлу 2022, са циљем да се обучи што већи број грађана правилном коришћењу АЕД уређаја, који се користи приликом реанимације код нагло насталог срчаног застоја. До сада је кроз ову кампању обучено више од 2.000 људи.