Секретар Милошевић честитао 8. март наставницама Високе школе за васпитаче Нови Сад

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић честитао је Дан жена наставницама Високе школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад.

Тим поводом секретар Милошевић је изјавио да су наука и високо образовање одавно место креативности, пре свега жена, а у прилог томе сведочи и чињеница да од 74 дугорочна пројекта, које је финансирао Секретаријат, чак 42 воде жене – научнице.

„Сигуран сам да као друштво можемо остварити велике успехе који су мерљиви по бруто друштвеном производу, али је важно да сачувамо и квалитет људи. За квалитет људи је задужена ова школа и студенти који се овде школују. Васпитачи и учитељи су сигурна гаранција да ћемо као друштво бити успешни, не као збир успешних појединаца, већ као друштво“, казао је секретар Милошевић и додао:

„Жене су кроз свој научно-истраживачки рад већ одавно исписале историју Универзитета у Новом Саду. Међутим, увек је добро подсећати да копча између научно-истраживачког рада, високог образовања и присуства жена на руководећим местима не функционише још добро. Мислим да улога жена на руководећим местима може бити много већа и да треба охрабрити све припаднице лепшег пола које су одавно допринеле свом успеху да буду промовисане на такве функције које ће значити и успех друштва у целини“, закључио је  Милошевић.

Према речима директора Високе школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад др Бојана Милошевића Дан жена у њиховој високообразовној установи је сваки дан.

„У овој Школи је од 46 запослених радника, 36 жена. Такође, образујемо профил који је, пре свега женски, будући да 98 процената студената чине жене. Драго ми је да смо од стране Секретаријата препознати као установа у којој је заступљена равноправност полова, чак идемо и у другу крајност – позитивну дискриминацију“, рекао је директор Милошевић.

Покрајински секретар Милошевић је током посете Школи поклонио припадницама лепшег по ружу, а једној од запослених, храброј, Маји Швоњи у знак пажње и подршке и књигу. Маја Швоња је преживела пожар у новосадском клубу „Лаунџ“ 2008. године, а након опоравка и завршетка школовања у Високој школи струковних студија за образовање васпитача Нови Сад, данас и ради у њој.