Секретар Милошевић честитао представницама високошколских институција 8.март

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност приредио је свечани пријем за представнице високошколских институција у АП Војводини поводом 8. марта и тим поводом им честитао Међународни дан жена.

„Какав би свет био без храбрих, одважних и циљу посвећених жена“, запитао се секретар Милошевић и додао да су управо жене те које високо образовање у Војводини чине тако успешним.

„Када говоримо о резултатима рада, који високошколске установе не чине само модерним већ истински хуманизованим – окренутим човеку, што је приметно и видљиво у новим студијским програмима, новој култури комуницирања или бризи за осетљиве групе, првенствено истичемо неизмерну улогу жена“, нагласио је секретар Милошевић.

Секретар Милошевић је истакао да су и високе школе струковних студија својим активностима, такође, допринеле да се реализују разни истраживачки пројекти и тако постану равноправни члан академске заједнице.

На крају обраћања секретар Милошевић је захвалио дамама – представницама високошколских институција на томе што својим радом чине да свет буде бољи, а будућност увек окренута човеку.

Проректорка Универзитета у Новом Саду проф. др Сања Подунавац Кузмановић казала је да сваког 8. марта искористи прилику да се сети оних најбољих и најхрабријих жена које су се усудиле да победе и да се изборе за основна људска права и посвете теми родне равноправности.

„У 21. веку бити успешна пословна жена, а уједно и добра домаћица, одговорна мајка, у нашој професији посвећен професор и врстан научник, то није више ствар избора, већ реалност. Зато захваљујем секретару Милошевићу што нас види као градитељке света“, нагласила је проректорка Подунавац Кузмановић.