Секретар Милошевић на промоцији уџбеника „Физичко васпитање деце предшколског узраста”

У амфитатру Факултета за спорт и психологију – ТИМС данас је одржана промоција уџбеника „Физичко васпитање деце предшколског узраста”, аутора проф. др Душана Ступара.

На промоцији уџбеника је говорио и проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност који је том приликом истакао да се аутор књиге побринуо да педагошком мишљу припреми читаоце за време које долази.

„Ако је све речено кроз теоријску елаборацију и поткрепљено искуством, какво има колега и аутор уџбеника проф. др Душан Ступар, онда је то велики успех једне акредитоване институције, једног појединца који се одговорно односи према настави физичког васпитања и нас као друштва који то разумемо као насушну потребу. Све оно што урадимо данас у смислу моторичког и когнитивног развоја деце је капитал и залог за време које долази“, казао је секретар Милошевић и додао:

„Потпуно сам уверен да се овом књигом добро припремамо за то време које долази и да ће нараштаји који су ослоњени на савремену дидактичку технологију, која се управу кроз ову књигу промовише, имати моћно оружје у изграђивању механизама самопослуживања добрима физичке културе“, закључио је секретар Милошевић.

Факултет за спорт и психологију доделио је по први пут од свог оснивања плакету покрајинском секретару за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зорану Милошевићу за посебан допринос развоју Факултета.